Vindere af filmkonkurrence for børn og unge

Vindere af filmkonkurrence for børn og unge

Dato: 31-10-2017

”Martin Luther han var sikker, man skal gøre, hvad man sir – selv om det betød, at han så ikke måtte kysse pir.”

3.b fra Lundtofte Skole i Lyngby fik fat i en vigtig pointe om Martin Luther, da de producerede en film med en Luther-rap til film-konkurrencen om Martin Luther og reformationen udskrevet af Præsidiet for Reformationsjubilæet.

Faktisk er filmen så god, at den indbringer 3.b førstepladsen i kategorien bedste film fra indskolingen. Præmien er en klassefest med pizza, sodavand og et ”Vi lytter til Luther”-underholdningsarrangement med Sigurd Barrett og Snapper. Se filmen her.

I alt blev der sendt ikke mindre end 130 film ind til dommerkomiteen, som bestod af formanden for Religionslærerforeningen John Rydahl, pianist Sigurd Barrett samt tv-folkene Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard.

I deres begrundelse for udpegningen af 3.b siger dommerne bl.a.:
”Opgaven er løst sjovt, flot og musikalsk. Filmen er en musikvideo båret af en sjov, men også indholdsrig tekst. Man kan se, at de medvirkende børn morer sig samtidig med, at den vigtige historie bliver fortalt.”

I kategorien mellemtrinnet har dommerne udpeget 5.a fra Toftegårdsskolen i Jerslev i Nordjylland som vinder. Her lægger dommerne vægt på, at filmen viser forståelse for reformationen og dens betydning, idet den drager parallel til noget så moderne som mobiltelefonernes magt.

”Filmen har en flot åbning, bruger musikken på en flot måde, og dens fortælling er et vigtigt input i moderne unge menneskers liv”, skriver dommerne.

Præmien til 5.a er et arrangement med Kåre og Emil fra DRs Store Nørd. Se filmen her.

Endelig blev 9.c fra Skørping Skole vinder i kategorien udskolingen.

Her lægger dommerne vægt på, at filmen demonstrerer udblik til den store verden – den arbejder fortælleteknisk med billede og speak på en kreativ og spændende måde.

Præmien til 9.c er en to dages tur i Martin Luthers fodspor til Wittenberg i Tyskland. Se filmen her.