Viborg får besøg af Reformationsstafetten

Viborg får besøg af Reformationsstafetten

Dato: 28-02-2017

Den Europæiske Reformationsstafet er på vejene og skal besøge 68 byer fra november 2016 til maj 2017. Turen er nu kommet til Viborg, og stafetten, der er et omrejsende digitalt bibliotek, slår sig ned på Domkirkepladsen i dagene 28. februar – 2. marts 2017.

Reformationsstafetten er en del af den europæiske markering af Reformationsjubilæet, og stafetten skal indsamle danske reformationsfortællinger og tage dem med videre på turen. Sidste stop er Martin Luthers hjemby Wittenberg, hvor de mange indsamlede fortællinger skal blive til en del af udstillingen World Reformation Exhibition.  

Viborg er den eneste danske by, der får besøg af stafetten, hvilket skyldes byens særlige betydning for den danske reformationshistorie. Viborg var nemlig det første sted, der blev reformeret i Danmark.

Alle dage er der aktiviteter for hele familien. Programmet inkludere bl.a. en officiel åbning i Domkirken. Foredrag om Martin Luther, teater om Luthers kone Katharina samt besøg af Sigurd Barret koncert med Reformationen rocker. 

Læs mere om arrangementet og se hele programmet på viborgstift.dk.
Læs mere om Viborgs reformationshistorie