Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys

Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys

Dato: 20-11-2016

Luther satte med reformationen musikken i centrum - man kan sige at han gav kirkesangen tilbage til folket. Det er Salmer til folket en musikalsk fejring af.

En kombineret cd- og bogudgivelse
Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys er en kombineret cd- og bogudgivelse. Cd'en indeholder reformationens musik nyfortolket af Den Danske Salmeduo. Bogen har perspektiverende tekster om Luther, musikken og kirken af biskop Henrik Wigh-Poulsen, journalist Kåre Gade og musikhistoriker Thorkil Mølle.

På cd’en har Den Danske Salmeduo indspillet en række instrumentale nyfortolkninger, der viser salmemelodiernes levedygtighed og tidløshed og dermed bærer reformationstidens musik ind i vores samtid. Duoen nytænker musikken bag salmerne i et møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Bogen henvender sig til et bredt publikum med interesse for musik, historie og kultur. Foruden tekster til Luther-salmerne indeholder bogen artikler, der fortæller om Luthers musikhistoriske betydning, som rækker langt ud over det rent kirkelige. Reformationen har ikke blot givet menighedens salmesang en central placering i gudstjenesten - den har også haft stor betydning for den folkelige fællessang i de nordiske lande.

Lyt til eksempler på Den Danske Salmeduos nyfortolkninger af Luther-salmer her:
soundcloud.com/christianvuust/sets/salmer-til-folket-den-danske/s-tfjUS

Se introduktion til Salmer til folket her:
www.youtube.com/watch


Om Den Danske Salmeduo
:
Christian Vuust
: Saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Hans Esbjerg: Pianist, uddannet fra konservatorierne i Esbjerg og Aarhus. Organist i Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn (fra 1.11.16 organist ved Christianskirken i Fredericia).

www.dendanskesalmeduo.dk


Om bidragyderne til bogen:

Henrik Wigh-Poulsen
: Biskop i Aarhus. Cand.theol. og ph.d.

re Gade: Journalist, skribent med speciale i kirke og kultur. Musiker og BA i teologi.

Thorkil Mølle: Lektor i musikhistorie og musikteori ved Det Jyske Musikkonservatorium og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Udgivelse, salg og distribution:

Salmer til folket
udgives på Aero Music.
Websalg: www.gatewaymusicshop.dk og www.eksistensen.dk. Pris kr. 190,- inkl. forsendelse.
Download: Musikken og bogen kan købes via download i iTunes Store.
Streaming: Musikken er tilgængelig på alle streamingplatforme.
Distribution: Gateway Music og Forlaget Eksistensen.


Fondsstøtte

Salmer til folket
er realiseret med støtte fra Folkekirkens Fællesfond vedr. Reformationsjubilæet, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Kong Christian den Tiendes Fond, Dansk Skuespillerforbund og N.F.S. Grundtvigs Fond.