Reformation for alle - den folkeoplysende indsats

Reformation for alle - den folkeoplysende indsats

Dato: 30-05-2016

I Danmark er Folkeuniversitetet i Aarhus blevet udvalgt til at varetage store dele af den samfundsmæssige, folkeoplysende del af reformationsmarkeringen. Her kan du læse mere om, hvordan du kan være med.

Martin Luther var mange ting: munk, professor og ægtemand, men først og fremmest en rebel, der satte ord på sin tids behov for forandringer. I 2017 er det 500 år siden, hans forandrende vinde blæste ind over Europa og reformationen stod for døren. Det markeres i hele norden, både hos kirken selv, men også i det omkringliggende samfund, som Luther fik afgørende indflydelse på.

I løbet af hele 2017 markerer Folkeuniversitetet 500-året for Luthers revolutionerende teser med festlige, nytænkende og sanselige arrangementer over hele landet. Formålet med vores markering er at give os alle ny viden om reformationen og dens betydning i dag og skabe anledninger, hvor befolkningen i hele landet kan blive klogere på reformationen og dens eftervirkninger. Visionen er dels at gøre danskerne klogere på den historie, kulturarv og de ideer, vi er rundet af, og dels at bruge reformationen og Luthers opslag af de 95 teser som afsæt for en aktuel diskussion af, hvad den protestantiske arv har betydet for samfundet og for det enkelte menneske i dag.

Folkeuniversitetets reformationsaktiviteter ligger hovedsageligt indenfor 7 underprojekter og arrangementer:

·         95 moderne teseudvikling – samtalesaloner i hele landet                            
·         Reformationen i ungdomsuddannelserne – spændende temamateriale og undervisningsforløb
·         Forskerturné i din by og reformationsoplysning i din brevkasse                  
·         Reformationen Live – et forskershow med kant                                          
·         Historiske Talkshows med Luther – teaterturné
·         RR2017 – Rethink Reformation éndagsfestival i Aarhus       

Læs mere om Folkeuniversitetets projekter.