Pave Frans på svensk visit i anledning af reformationen

Pave Frans på svensk visit i anledning af reformationen

Dato: 31-10-2016

Når Pave Frans de næste dage besøger Sverige, skal han både deltage i en økumenisk gudstjeneste, i en event med offentlig adgang for publikum på Malmö Arena og deltage i katolsk messe på Swedbank stadion i Malmö.

At besøget begynder den 31. oktober er langtfra tilfældigt – det er samme dato, som Matin Luther opslog sine 95 teser mod pavekirkens afladshandel på slotskirke-døren i Wittenberg.

Pavens besøg er arrangeret af Det Lutherske Verdensforbund, og når pave Frans mandag eftermiddag i Lund domkirke deltager i en fælles gudstjeneste, vil det være første gang, reformationsdagen fejres i fællesskab mellem katolikker og protestanter.

Det Lutherske Verdensforbund blev stiftet i Lund og kan i øvrigt også fejre jubilæum i 2017, da det her er 70 år siden, det blev stiftet i 1947.

På Malmö Arena vil offentligheden senere på eftermiddagen have mulighed for at komme nærmere paven, når han deltager i en såkaldt økumenisk event. I alt har ca. 10.000 tilskuere adgang til arrangementet.

Den danske Folkekirke vil også være repræsenteret ved den økumeniske gudstjeneste, idet Københavns, Helsingørs og Roskildes biskopper alle er inviteret til at deltage.