Ny tegneserie om Skipper Clement

Ny tegneserie om Skipper Clement

Dato: 05-10-2016

Historien om Skipper Clement starter i 1500-tallets Vendsyssel. Her drømmer den unge forkarl Clement Andersøn om at forlade fødegården for at rejse ud i verden. Det lykkes ham at få hyre på en båd, og snart formår Clement at etablere sig som skipper og handelsmand. Men Hanseforbundets tyske købmænd sidder tungt på al handel i Danmark – i forståelse med adelen og den katolske kirke, der undertrykker befolkningen. Clement sætter sig for at trodse handelsmonopolet, og da rygtet om den oprørske nordjyde når kong Christian 2., bliver han involveret i kampen for at bryde magtprivilegierne, øge frihandelen og opbygge en mere moderne verden.

Den tyske munk Martin Luthers oprør mod pavekirken i 1517 kaster yderligere ved på bålet, da opstanden breder sig til Danmark. Landet ender i en borgerkrig, Grevens Fejde, hvor den ukuelige Skipper Clements bondehær står over for adelens veludrustede tropper, og som slutter med Reformationens indførelse i Danmark.

Bogen indeholder ekstramateriale med historisk faktastof.
Skrevet af Jørgen Jørgensen, tegnet af Thierry Capezzone og farvelagt af Helene Lenoble.

Man kan høre historierne om Skipper Clement og møde forfatterne til dette års Bogforum, se mere

Tegneserien om Skipper Clement er udgivet med støtte fra Folkekirkens Fællesfondspulje vedrørende Reformationsjubilæet i Danmark, Storytelling Nordjylland, Spar Nord Fonden, ENV-Fonden og Hjørring Seminariums Jubilæumsfond.