Ny bog præsenterer 95 nye teser

Ny bog præsenterer 95 nye teser

Dato: 09-08-2017

For 500 år siden slog munken Martin Luther 95 teser om aflad, bod og syndsforladelse op til debat på en kirkedør i Wittenberg. Denne handling startede for alvor den proces, der skulle springe den kristne kirke i to dele – en katolsk og en protestantisk. I dag er skærsilden ikke længere vores største bekymring, men behovet for at gentænke og diskutere hverdagen og aktuelle tematikker er fortsat aktuel.

Derfor lyder opfordringen i 95 nye teser: gentænk – og tænk med! Emnerne spænder over Europas fremtid, om Jordens, religionens, teknologiens, klimaets og kærlighedens vilkår. Tanken er ikke at forkaste det kendte, men at inspirere til at gentænke det samfund, vi lever i.

De korte artikler er slået op til diskussion af 30 forfattere fra forskningens, politikkens og kulturens verden. Konkurrencekommisær i EU-kommisionen Margrethe Vestager har skrevet om Europa, professor i geologi ved Københavns Universitet Minik Rosing har skrevet om Jorden og professor emeritus i statskundskab ved Aarhus Universitet Uffe Østergaard har skrevet om Landet. 

De 95 nye teser indledes med et forord af kultur-og kirkeminister Mette Bock.

95 nye teser er redigeret af filosof og prodekan Anne Marie Pahuus og teolog og sognepræst ved Aarhus Domkirke Henrik Grøndal Lund og udgivet af Aarhus Universitetsforlag.