Konference: Reformationen og det danske samfund

Konference: Reformationen og det danske samfund

Dato: 19-05-2017

Reformationsjubilæet markeres med et væld af arrangementer i hele landet, og denne weekend er tiden kommet til den største folkeoplysende begivenhed under jubilæet - MatchPoints Seminar 2017. Konferencens tema er "Reformationen og det danske samfund" og over to dage vil dette debatteres og belyses af 3 keynote speakers og 70 eksperter.

De tre internationale keynote speakers er Francis Fukuyama, professor i politologi og Olivier Nomellini Senior Fellow på Stanford University. Han vil tale om reformationens politiske konsekvenser. Thomas Kaufmann, professor i kirkehistorie på universitetet i Göttingen deltager med et oplæg om reformationen i Europa, Tyskland og Danmark og Lyndal Roper, der er Regius Professor ved University of Oxford vil belyse Luthers forhold til drømme.

Derudover vil 70 eksperter fra forskellige fag deltage med oplæg og i debatter. På den måde vil mange forskelige fagligheder kaste varieret lys over reformationens betydning for det samfund, vi lever i.
Lektor Michael Böss, der har organiseret konferencen, siger: ”Nutidens historikere debatterer omfanget af Reformationens betydning for det samfund, vi har i dag. De er langt fra enige, og konferencen vil bl.a. vise, hvor frontlinjerne i debatten går.”

Konferencen åbnes af H.M. Dronningen, der er protektor for Reformationsjubilæet 2017.

Aarhus Universitet og Aarhus Kommune er værter for konferencen, som er tilrettelagt i samarbejde med repræsentanter for en række danske universiteter og præsidiet samt Folkeuniversitetet i Aarhus.

Læs mere om konferencen matchpoints.au.dk