Københavns Domkirke afholder fælleskirkelig fejring af Reformationen

Københavns Domkirke afholder fælleskirkelig fejring af Reformationen

Dato: 27-11-2017

Københavns Domkirke afholder søndag den 3. december kl. 14 officiel fælleskirkelig fejring af Reformationen. Kronprinsparret vil være tilstede og repræsentere Kongehuset.

Repræsentanter fra en række kirkesamfund i Danmark medvirker, når Københavns Domkirke søndag den 3. december kl. 14 afholder officiel økumenisk fejring af Reformationen i en stort anlagt festgudstjeneste.

Foruden biskop Peter Skov-Jakobsen og domprovst Anders Gadegaard, vil den katolske biskop Czeslaw Kozon, Ole Lundegaard fra Baptistkirken og Jørgen Thaarup fra Metodistkirken medvirke.

Københavns Drengekor og domorganist Hanne Kuhlmann står for den musikalske side, og Kronprinsparret vil være tilstede og repræsentere Kongehuset.

”Med denne fælleskirkelige fejring af Reformationen ønsker vi at markere, at Luthers indsigter blev til glæde for mange kirkesamfund – ikke kun for den kirke, der kalder sig luthersk,” siger domprovst Anders Gadegaard, der glæder sig over, at samarbejdet mellem kirkesamfundene i Danmark strækker sig lige fra de ortodokse over katolikkerne til stort set alle afskygninger af de protestantiske kirker.

”Den katolske kirke fejrer naturligvis ikke selve kirkesplittelsen, men det faktum, at også for dem blev reformationen en øjenåbner, som bidrog til selvbesindelse og ny afklaring. Læren om retfærdiggørelse ved tro, som i århundreder er blevet betragtet som den store anstødssten i forholdet mellem katolikker og protestanter, er man i dag faktisk enige om,” siger Anders Gadegaard.

Til pressen:
Pressen er velkommen til at dække gudstjenesten fra første eller andet pulpitur inde i kirken. Der henstilles til, at fotografering sker indledningsvist, under taler/prædikener og ved afgang, ligesom der kan fotograferes under deltagerankomsten ude foran kirken.

Pressen skal søge om akkreditering senest torsdag d. 30 november. Husk at anføre navn, medie og titel.

Kontaktperson: Emil Fritzemeier, Kommunikationsmedarbejder i Københavns Domkirke.
Mob: 26 35 92 59
Mail: emil@domkirken.dk