Efterskolefestival satte fokus på Luther, individ og fællesskab

Efterskolefestival satte fokus på Luther, individ og fællesskab

Dato: 05-05-2017

Den 10.-12. april 2017 blev Horsens Byskole fyldt af elever fra syv forskellige efterskoler sammen med frivillige fra KFUM og KFUK. Med reformationens tematikker som omdrejningspunkt blev der i skabt en tre dages festival med masser af energi, højt humør og uforglemmelige oplevelser.

En del af programmet var fællessamlinger, hvor eleverne lærte om Luther, individ og fællesskab. Målet var at give eleverne indblik i temaet, og gøre det relevant. Fire unge frivillige havde forberedt en fortælling, hvor omdrejningspunktet var Luthers liv og handlinger. Fortællingen, som løb over fire samlinger, og var en blanding af skuespil, refleksioner og nutidige perspektiver på historierne. Som del af konceptet skulle alle eleverne deltage i skabelsen af indholdet. Alle 600 elever fremviste i løbet af dagene det, de har arbejdet med.

”Det har været en fornøjelse at se, hvor godt eleverne har taget imod deres kollegaelever! De har bakket hinanden op, når de skulle på scenen og generelt været åbne over for tre dages anderledes undervisning,” siger en af de to festivalchefer, Christina Lykkegaard Pedersen.

Festivalen indgik som en del af efterskolens undervisning, og det var frivillige KFUM og KFUK’ere, der stod for de i alt 24 spor, som eleverne kunne deltage i. Louise Thomsen var en af de mere end 60 undervisere, og hun mener, at det er det hele værd at melde sig som frivillig:

”Jeg får en glæde tilbage fra eleverne. De synes, at der er en helt anden stemning, fordi vi frivilligt har valgt at bruge vores påskeferie på at være sammen med dem. De kan mærke, at vi virkelig vil det her, og at vi selv har valgt os ind på det, vi underviser i.”