DR markerer Reformationsjubilæet

DR markerer Reformationsjubilæet

Dato: 22-09-2017

På jubilæumsdagen den 31. oktober kan man opleve en festkoncert med DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet på DR K og P2. Skuespiller Birgitte Hjort Sørensen er vært, og hun vil invitere publikum, tv-seere og radiolyttere med på en musikalsk rejse ind i en fortælling om tro og et tidløst, luthersk univers med musik af blandt andre Bach, Wagner og Poulenc. Festkoncerten overværes af medlemmer af Kongefamilien og repræsentanter fra regeringen.
Hvis men vil opleve festkoncerten i Koncerthuset kan man købe billetter på dr.dk/koncerthuset.

Samme aften byder DR K på den historiske dokumentar ’På sporet af reformationen’ efterfulgt af ’Luther i dag’, som er et samtaleprogram med vært Alberte Clement Meldal. Jubilæumsaftenen slutter med det historiske drama ’Martin Luther’.

”Reformationen er en vigtig del af vores kulturarv, som har været med til at forme os som samfund og er dermed en del af det, der binder os sammen som nation. Reformationsåret når sit klimaks 31. oktober, og jeg forventer, at mange vil tage del i markeringen både rundt omkring i landet, men forhåbentlig også sammen med DR,” siger Kulturdirektør i DR Tine Smedegaard Andersen.

Der er meget mere reformation på DR. Læs mere i DRs pressemeddelelse

Foto: Kim Høltermand