I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Vidensbrunch - Tro, håb og kærlighed

  • Dato: 22-04-2017 - 22-04-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 12:00
  • Arrangør: Aarhus Domkirke og Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning
  • Sted: Aarhus Domkirke
    Store Torv 18000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

Tro, håb og kærlighed er klassiske begreber, men hvad forstår vi egentlig ved dem i dag? Hvad vil det sige at tro? Hvad er kærlighed og hvad kræver den af os? Og hvad tør vi håbe på i det 21. århundrede?

Teolog og sognepræst Erik Kelstrup, lektor i filosofi og dekan på Aarhus Universitet, Anne Marie Pahuus og teolog og sognepræst i Aarhus Domkirke, Henrik Grøndal Lund, har i anledning af Reformationsåret formuleret tre moderne teser hver om henholdsvis tro, håb og kærlighed. Mød dem til en samtale om teser for det 21. århundrede modereret af vært på P1 ’Eksistens’s, Carsten Ortmann.

Midt i Aarhus Domkirkes smukke kirkerum får du denne formiddag sat tænkningen i gang med moderne teser for verden og serveret brunch et sted, du ikke plejer at spise morgenmad. Samtalen tager udgangspunkt i de teser, som forskerne har udviklet til bogen ’95 nye teser’, der udkommer på Aarhus Universitetsforlag i foråret 2017.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke spot på Reformationen gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation.

Yderligere information: Tilmelding er nødvendig og gennemføres her: reformation.fuau.dk/program/undervisning/tro-haab-og-kaerlighed-1711-522.aspx