I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Vidensbrunch - magten og videnskaben

  • Dato: 27-05-2017 - 27-05-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 12:00
  • Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning
  • Sted: Aarhus Domkirke
    Store Torv 18000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

Hvem har magten i det 21. århundrede? Hvem har fået mindre magt? Er al magt givet til videnskaben? Og hvilken rolle spiller videnskaben for os i dag?

Professor i idéhistorie, Mikkel Thorup, og professor i systematisk teologi, Niels Henrik Gregersen har i anledning af Reformationsåret formuleret tre moderne teser hver om henholdsvis magt og videnskab. Mød dem til en samtale om magten og videnskaben modereret af vært på P1s ’Eksistens’, Carsten Ortmann.

Midt i Aarhus Domkirkes smukke kirkerum får du denne formiddag sat tænkningen i gang med moderne teser for verden og serveret brunch et sted, du sikkert ikke plejer at spise morgenmad.

Samtalen tager udgangspunkt i de teser, som de to forskere har udviklet til bogen ’95 nye teser’, der udkommer på Aarhus Universitetsforlag i foråret 2017.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke fokus på Reformationen som kulturhistorisk begivenhed gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation.

Yderligere information: Tilmelding er nødvendig og foregår via følgende link: reformation.fuau.dk/program/undervisning/magten-og-videnskaben-1711-519.aspx