I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Vidensbrunch - landet og byen

  • Dato: 06-05-2017 - 06-05-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 12:00
  • Arrangør: Aarhus Domkirke og Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning
  • Sted: Aarhus Domkirke
    Store torv 18000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

Statslige arbejdspladser flyttes væk fra byen, og ’Udkantsdanmark’ er blevet en naturlig del af sproget. Men hvilken betydning har byen for samfundet i dag, og hvad betyder landet egentligt for os?

I anledning af Reformationsåret har Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, og professor emeritus, Uffe Østergaard, skrevet tre moderne teser hver om henholdsvis byen og landet. Mød dem til en samtale om forholdet mellem by og land modereret af vært på P1s ’Eksistens’, Carsten Ortmann.

Midt i Aarhus Domkirkes smukke kirkerum får du denne formiddag sat tænkningen i gang med moderne teser for verden og serveret brunch et sted, du sikkert ikke plejer at spise morgenmad.

Samtalen tager udgangspunkt i de teser, som formiddagens gæster har udviklet til bogen ’95 nye teser’, der udkommer på Aarhus Universitetsforlag i foråret 2017.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke fokus på Reformationen som kulturhistorisk begivenhed gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation.

Yderligere information: Tilmelding er nødvendig og foregår via følgende link: reformation.fuau.dk/program/undervisning/landet-og-byen-1711-521.aspx