I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Vidensbrunch: Gud, Ordet og Ånden

  • Dato: 28-10-2017 - 28-10-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 12:00
  • Arrangør: Folkeuniversitet i Aarhus
  • Sted: Aarhus Domkirke
    Store Torv8000 Aarhus
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

’Treenighed’ er et af de mest centrale begreber i kristendommen – men hvad betyder det egentlig i dag? Over brunch overvejer Biskop i Aarhus Domkirke, Henrik Wigh-Poulsen, hvorfor den kristne Gud aldrig må være for langt væk, og samtidig aldrig er til at hive svar ud af. Filosof Thomas Schwarz Wentzer indvender, at det måske slet ikke er gudens job at svare – men en menneskelig fordring til os som ansvarlige væsner. Og valgmenighedspræst Niels Grønkjær, slår et slag for den ånd, der gør os til mere end sammenstødende kroppe.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke fokus på Reformationen som kulturhistorisk begivenhed gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation. Vi markerer 500 året ved at se nærmere på, hvad kirkeopgøret har betydet for vores liv i dag i alt fra familien, til staten, over økonomien og til kunsten.

Yderligere information: OBS: Arrangementet kræver tilmelding:

 

reformation.fuau.dk/program/undervisning/vidensbrunch-gud-ordet-og-aanden-1721-431.aspx