I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Viden, vin og samtalesnacks: Rum og rammer

  • Dato: 28-10-2017 - 28-10-2017
  • Tidspunkt: 15:30 - 17:00
  • Arrangør: Folkeuniversitet i Aarhus
  • Sted: Aarhus Domkirke
    Store Torv8000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

Hvad vil det sige at ’have hjemme’ et sted? Skal vi takke Luther for folkeskolen? Og hvilke rum skal vi skabe til hinanden i fremtiden? Hjem, skole og byrum sætter nogle af de vigtigste rammer, hvori vi lever vores liv. Men hvordan gør de det? Gør de det godt nok? Og hvad gør det ved os, når rammerne ændrer sig? Nyd et glas vin med tapas og mød antropolog, Susanne Højlund, der sætter spot på hjemmet. Professor i pædagogik, Ove Korsgaard, der sætter skolen på skemaet. Og arkitekt Kim Holst Jensen, der udvikler byplanlægningen.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke fokus på Reformationen som kulturhistorisk begivenhed gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation. Vi markerer 500 året ved at se nærmere på, hvad kirkeopgøret har betydet for vores liv i dag i alt fra familien, til staten, over økonomien og til kunsten.

 

 

Yderligere information: OBS: Arrangementet kræver tilmelding:

 

reformation.fuau.dk/program/undervisning/viden-vin-og-samtalesnacks-rum-og-rammer-1721-429.aspx