I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

TRO! - Reformation i Danmark

  • Dato: 08-04-2017 - 14-01-2018
  • Tidspunkt: 10:00 - 16:00
  • Arrangør: Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev
  • Sted: Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev
    Dalgde 76100 Haderslev
  • Kontaktperson: Merete Essenbæk
  • E-mail: mees@museum-sonderjylland.dk

En udstilling om reformationen med hovedvægten lagt på begivenhederne i Haderslev og Tørning len samt Sønderjylland fra 1525. Fortællingen om begivenhederne er bl.a. baseret på en række centrale dokumenter og bøger udlånt til udstillingen af Det Kongelige Bibliotek og Rigsarkivet. I to rekonstruerede kirkerum kan man opleve den store forskel, der var på en dansk kirke, da den var katolsk og efter den var blevet evangelisk-luthersk. Desuden vil der være mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de centrale trosspørgsmål, som mennesker måtte tage stilling til – dengang som nu.

Udstillingen viser, hvordan reformationen over ganske få år medførte ganske konkrete og store ændringer indenfor religion og kirke, men også talrige ændringer, der fik indflydelse på det enkelte menneske helt ind i deres dagligdag dengang – og i dag.

Yderligere information: Der udarbejdes undervisningsaktiviteter og foredrag til udstillingen

Fotograf: Tegnet af Jørgen Andersen