I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

TIL BORDS MED LUTHER

  • Dato: 25-10-2017 - 26-10-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 12:00
  • Arrangør: Præst Ina Aagaard
  • Sted: Sdr. Nærå Valgmenighedskirke
    Stationsvej 1715792 Årslev
  • Kontaktperson: Agnethe Bjørn
  • E-mail: agnethe.bjoern@mail.dk

De to køkkenpiger, Agnes og Elise, er ansat på Lutherhaus i Wittenberg. De serverer ved Luthers store middage og har lyttet sig til alle historierne, som fortælles ved middagsbordet. Desuden har de læst i studenternes bøger, hvor de nedskriver Luthers budskaber og anekdoter.
Da de danske konger, Christian d. II og Christian d. III har været i Wittenberg og også har været til middag hos Luther, kender pigerne også til, hvordan den danske reformation skete, og de har hilst både på Hans Tausen og Peder Palladius. De fortæller, hvordan de oplever Luthers kone, Katharina, som de holder meget af, og hvordan familien med de 6 børn lever det daglige liv. Også Melanchtons og Bugenhagens arbejde kender de til.
Skuespillerne er i middelalderdragter. Dekorationen er sparsom, men smuk: Luthers rose og Cranachs billede af en gudstjeneste med dåb, nadver og prædiken. 

FORESTILLINGEN KAN BOOKES FRA MARTS 2017.
Egnet til konfirmander, ældre-eftermiddage og højskoledage.
Pris: 4.000 kr,- + transport. Kontakt Agnethe Bjørn: tlf. 21457634, mail agnethe.bjoern@mail.dk.

Agnethe Bjørn, skuespiller, forfatter og instruktør. Udd. på Ålborg Teaters elevskole. Efter 30 års ansættelse på forskellige teatre nu leder af Teatret Katakomben, tidl. Odense.

Lisbeth Sylvest, pianist ved skuespil og revyer, organist ved kirkelige handlinger.

Yderligere information: Forestillingen er klar marts 2017 og kan bookes året ud.

Fotograf: C. Bjørn