I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Teser til tiden

  • Dato: 04-11-2017 - 07-01-2018
  • Tidspunkt: 11:00 - 16:00
  • Arrangør: Lolland-Falster Stift
  • Sted: Fuglsang Kunstmuseum
    Nystedvej 714891 Toreby L.
  • Kontaktperson: Lene Vesten
  • E-mail: lv@fuglsangkunstmuseum.dk

I anledningen af reformationsjubilæet har Lolland-Falsters Stift arbejdet på nye teser om kristendom og kirke, der præsenteres på Fuglsang Kunstmuseum og går i dialog med værkerne i særudstilling TESER. Danske samtidskunstnere i dialog. 

Martin Luthers teser handlede om afladshandel, der optog hans tid. Lolland-Falsters Stifts udvalg til fejring af 500 året har bedt præster og lægfolk skrive hver en tese om, hvad der er vigtigt i Folkekirken i dag. Til hver af de nye teser har udvalget fundet et ’matchende’ Luther citat. De nye teser har fået titlen ’Teser til tiden’. 

Fuglsang Kunstmuseum og stiftet har samarbejdet om at koble nogle af de nye teser med de udstillede kunstværker. Vi inviterer til samtale mellem ’samtidsstemmen’ fra teologien, nutidens refleksion af de gamle Luther teser udtrykt i moderne kunst, og de historiske Luther-citater. Alle museumsgæster får udleveret en oversigt over kunstværkerne og de nye teser. 

Begge parter håber på et gnistrende og spændende møde mellem fortid og nutid, teologi og kunst, tro og kultur!

’Teser til tiden'står på roll ups på museet.

Fotograf: Fuglsang Kunstmuseum