I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Teater: Skibbykrøniken

  • Dato: 23-03-2017 - 23-03-2017
  • Tidspunkt: 18:00
  • Arrangør: Frederikssund Provsti
  • Sted: Skibby Kirke
    kirkestrædet 44050 Skibby
  • Kontaktperson: Mette Brunshuus
  • E-mail: mebr@km.dk

I 1534 afbrød reformationsmodstanderen Poul Helgesen sin Skibbykrønike midt i sætningen: ”Medens dette gik for sig…….”. Denne uafsluttede sætning er skrevet midt under Grevens fejde, og det er sådan, den er blevet fundet i år 1650. Muret inde i væggen i Skibby Kirke. Ingen ved, hvordan den er havnet der eller hvorfor.

Skibbykrøniken er en vandreforestilling, der integrerer tiden omkring reformationen med nutiden. Publikum tror de skal på rundvisning med teolog, Nina Frandsen, som er en varm fortaler for reformationen og alt det gode reformationen har haft indflydelse på i Danmark og i Europa. 

Skibbykrøniken bliver en forestilling der tager samtidens og reformationstiden spørgsmål op, om politik, kultur og kirkeliv. Forestillingen afføder en lang række dilemmaer og ubesvarede spørgsmål, som publikum kan tage med sig og tænke videre på.

Skibbykrøniken henvender sig til alle over 12 år, derfor kommer forestillingen til at rumme så mange lag, at publikum kan få en historie med hjem, uanset om man er 12 eller 86 år.

Mail til mebr@km.dk for at reservere billet.