I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Smag på reformationen

  • Dato: 01-12-2016 - 31-12-2017
  • Arrangør: Taste, flavour and food historian
  • Sted: Vi kommer ud til jer
    Baldersgade 69 4. th2200 København N
  • Kontaktperson: Ida Gravgaard
  • E-mail: ida.gravgaard@gmail.com

Hvilke slags køkkentricks, kogekunst og kommunikationsmidler benyttes for at vise vejen til et Luthersk budskab?

Luther selv gik ikke af vejen for et godt glas øl og et velsmagende måltid mad – han har skrevet et hyldestdigt til ost, og hans ’hofmaler’ Lucas Cranach har omhyggeligt portrætteret datidens råvarer og mad. I kogekunsten kom også nogle af reformationens centrale holdninger og værdier til udtryk. 

Mad er ikke bare smag, mad er ligeså meget et sprog, der fortæller om samfundets og den enkeltes holdninger og værdier. Med reformationstidens madlavning kommer man helt ind på livet af datidens mennesker og tanker.

Vi vil sammen gå i køkkenet og kreere en middag i reformations smag, æstetiske og visuelle udtryk. Vi laver sammen maden fra Luthers tid med autentiske råvarer, udseende og de gamle køkkenteknikker tilpasset til moderne køkkener.

Book en af følgende pakker
- Konfirmationspakken: Vi kommer ud til konfirmationsforberedelser og laver et arrangement, der formidler reformationen og Luthers tanker gennem en fælles køkken- og madoplevelse. 3500 kr. plus råvarer.

- En aften med reformation og velsmag: Vi laver mad fra reformationstiden og spiser sammen. Ida Gravgaard har udvalgt nogle tidstypiske retter og guider til historiske tilberedningsteknikker og håndtering af smagsbalancer, som kan bruges derhjemme. Retterne udtrykker forskellige sider af reformations æstetik, smag og idealer, som vi oplever og snakker om under måltidet. Børn kan også være med – bare skriv på forhånd. 3500 kr. plus råvarer.

- En aften med reformation og velsmag (uden madlavning): Et foredrag med billeder, tekster og retter, der viser reformationen i mad, æstetik og smag. Vi laver ikke maden, men Ida Gravgaard præsenterer smagsprøver fra reformationstiden. 3500 kr.

Skriv gerne, hvis I har andre ønsker til et arrangement, der stiller skarpt på reformation og mad.

Om Ida Gravgaard
Ida Gravgaard (født 1978) er historiker og kogekone med speciale i madhistorisk formidling for alle aldre. Ida kombinerer en universitetsbaggrund i historie og religionsvidenskab med praktisk erfaring fra mange slags køkkener - fra skibskok på Grønland og madinstruktør for madskolerne.dk til levendegørelse af madhistorie for Nationalmuseet. Hun sidder i dag i det sensoriske panel for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet og arbejder som kok på det legendariske Nimb i Tivoli.

Yderligere information: www.facebook.com/Smag-p%C3%A5-reformationen-1148786911903966/

 

Tlf: 26396933