I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Sangaften i Luthers tegn

  • Dato: 30-10-2017 - 30-10-2017
  • Tidspunkt: 19:00 - 21:30
  • Arrangør: Menighedsrådet for Hvidbjerg Vesten Aa - Ørum - Lodbjerg Pastorat
  • Sted: Sognehuset - Klitsognene
    Hedegårdsvej 40, Svankjær7755 Bedsted Thy
  • Kontaktperson: Bart Vanden Auweele
  • E-mail: baau@km.dk

Hvorfor skrev Luther salmer - og hvad skal vi med dem i dag? Klitsognene indbyder til en sang- og sogneaften med Jørgen Kjærgaard. Mandag den 30. oktober kl. 19.00, aftenen før 500-årsdagen af reformationens startskud, inviterer Klitsognene til en sogneaften om Luther. Aftenen, som byder både på foredrag, fællessang og samvær, finder sted i sognehuset. 

Det er i nogen grad overset, at Martin Luther, som en del af reformationen genskabte menighedssangen i kirken - blandt andet gennem de salmer, han selv skrev med et ganske bestemt sigte: at indsynge den nye evangeliske kristendom. Luthers salmer er fortsat i brug – 21 af Salmebogens salmer står i hans navn - og Luthers salmer er måske den mest levende del af reformationen, vi har. Ikke mindst derfor er de værd at synge og fordybe sig i.

Foredraget vil præsentere Luther som salmedigter, salmesangens funktion i den lutherske kirke og forme sig som en (gen)opdagelsesrejse ind i centrum af den evangeliske salme.