I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Samtalesalon – nye teser for fremtiden!

  • Dato: 19-03-2017 - 19-03-2017
  • Tidspunkt: 15:00 - 17:00
  • Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus
  • Sted: Testrup Højskole
    Testrupvej 1108320 Mårslet
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

500 år efter Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg, kalder verden atter på nye teser!

Værd med til at sætte ord på, hvilken retning, verden skal bevæge sig i, når Folkeuniversitetet inviterer til samtalesaloner på arbejdspladser, skoler og i foreninger. Først gør forskere os klogere på, hvad en tese er, og hvilken betydning Reformationen har haft for aftenens tema. Bagefter inviterer vi dig til at gentænke vores forhold til moral, samfund og liv i 2017 med udgangspunkt i et underholdende og tænksomt samtalespil, udviklet af Klodshans for viderekomne.

For hver salon indsamler vi nye teser formuleret af deltagere fra hele landet. Salonturnéen afsluttes med et brag på selve jubilæumsdagen den 31. oktober, når vi offentliggør danskernes nye teser for fremtiden ved at slå dem op på Aarhus Domkirke.

Årets første salon holder vi i samarbejde med vores søster-festival på Folkeuniversitetet, Århundredets Festival, og Testrup Højskole , når historiker Bertel Nygaard gør os klogere på, hvad vi kan lære af både 1500tallet og 1970'erne.

Yderligere information: Arrangementet koster 50kr. inkl. kaffe og kage. Læs mere og tilmeld dig her:

reformation.fuau.dk/program/undervisning/samtalesalon-nye-teser-for-fremtiden!-1711-708.aspx