I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

"Salmer til folket" - en Luther-koncert med Den Danske Salmeduo

  • Dato: 27-08-2017 - 27-08-2017
  • Tidspunkt: 16:00 - 17:00
  • Arrangør: Veng og Mesing Menighedsråd
  • Sted: Veng Kirke
    Låsbyvej 80 D8660 Skanderborg
  • Kontaktperson: Pia Bech Pedersen
  • E-mail: pia@bechpedersen.dk

Duoen ønsker at vise musikkens levedygtighed og tidløshed, og dermed at bære reformationstidens salmer ind i vores samtid. Man vil til koncerten opleve et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den amerikanske jazztraditions legende improvisationer og den klassiske musiktraditions nænsomhed.

Den 15. november 2016 udkom "Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys" - en kombineret cd- og bogudgivelse. Cd'en indeholder reformationens musik nyfortolket af Den Danske Salmeduo. Bogen (en 72-siders hardback) har perspektiverende tekster om Luther, musikken og kirken af biskop Henrik Wigh-Poulsen, journalist Kåre Gade og musikhistoriker Thorkil Mølle.

Christian Vuust (f. 1964) er saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn.

Hans Esbjerg (f. 1967) er pianist og organist. Uddannet ved konservatorierne i Esbjerg og Aarhus. Organist ved Christianskirken i Fredericia.

Læs mere på www.dendanskesalmeduo.dk