I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

RR2017 - RETHINK REFORMATION

  • Dato: 29-10-2017 - 03-11-2017
  • Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Aarhus Domkirke, Aarhus Universitet
  • Sted: Bispetorv og Aarhus Universitet
    Bispetorvet8000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

31. oktober 1517 går en vred ung mand op mod kirken i Wittenberg og sømmer et papir fast på kirkedøren. På papiret står 95 teser, der bliver startskuddet til en af de største omvæltninger i Europas og Danmarks historie.

Martin Luther var mange ting, både munk, studerende og ægtemand, men først og fremmest en rebel, der satte ord på sin tids behov for forandringer. 

Som en del af Aarhus' år som Europæisk Kulturhovedstad 2017 markerer vi tesernes 500års jubilæum ved at invitere dig til at gøre Luther kunsten efter, når vi skaber et gentænkningens laboratorium på et væld af Aarhus' scener. Gennem teater, musik, forskning, sang, kirke og kunst, giver vi dig viden om datidens Reformation, og bud på nutidens. Inspireret af Reformationens gentænkning af alt fra krop, stat, frihed, køn, økonomi og det gode liv, udfordrer vi dig til at gentænke din verden anno 2017.

Yderligere information: Arrangementet er et fuldmåneevent under Aarhus 2017 og har 3 overordnede delevents: Jubilæumsgudstjenesten 'RR2017 - Jubilæumsgudstjeneste', Éndagsfestivalen 'RR2017 - RETHINK REFORMATION, Table of Thoughts', og den åbne forskningskonference på Aarhus Universitet 'RR2017 - RETHINK REFORMATION, CONFERENCE'