I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Reformationsdage på Nyborg Slot

  • Dato: 30-10-2017 - 31-10-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 16:00
  • Arrangør: Nyborg Slot
  • Sted: Nyborg Slot
    Slotsgade 345800 Nyborg
  • Kontaktperson: Line Jørgensen
  • E-mail: lijo@ostfynsmuseer.dk

Ytringsfrihed – konsekvens – debat

Kom til et spændende arrangement i anledningen af 500 året for Reformationen. En række prominente personligheder diskuterer Reformationens aftryk på nutiden og sætter dens konsekvenser til debat.

I 1517 slog Martin Luther sine berømte teser op på kirkedøren i Wittenberg. Det blev startskuddet til reformationerne i 1500-tallets Europa, der førte til trosskiftet i Danmark i 1536. Samtidig blev Nyborg til residensstad for de danske konger; stedet hvor den nye protestantiske kongemagt skulle iscenesættes. Reformationsdagene foregår i Christian 3.s riddersal på Nyborg Slot, i det selvsamme rum, hvorfra det nye protestantiske kongerige skulle regeres, og diskussionen om den fremtidige indretning af hele samfundet skulle foregå. Reformationen har haft afgørende indflydelse på Danmarks historie og er aktuel som aldrig før. Med trosskiftet fulgte også en heftig diskussion om den sande tro, religion, samfund, magt og ytringsfrihed, der er lige så aktuel i dag som for 500 år siden. Reformationsdage i Nyborg sætter fokus på sådanne fundamentale spørgsmål, og

Yderligere information: www.reformationsdage.dk