I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Pinsegudstjeneste med alle tiders Luther

  • Dato: 05-06-2017 - 05-06-2017
  • Tidspunkt: 11:00 - 12:30
  • Arrangør: Kirkerne i Greve og Solrød kommuner
  • Sted: Græsarealet nord for Mosede Fort
    Mosede Strandvej 87A2670 Greve Greve
  • Kontaktperson: Rikke Suhr Marschner
  • E-mail: rikke@marschner.as

I lyset af 500 året for de 95 teser, der indledte Martin Luthers reformation af kirke og samfund, afspejler gudstjenestens forløb en tidsrejse fra fortiden, over nutiden og ind i fremtiden. 

Gudstjenesten tager udgangspunkt i den latinske messe, som Luther gerne så ændret, så menigheden blev mere inddraget i kirkens liv og virke. Dette sker helt konkret på dagen, hvor deltagerne - som et udtryk for at kirken hele tiden må være i bevægelse – selv er med til at sætte deres præg på gudstjenesten. 

Som det også er tradition, når kirkerne i Greve og Solrød sætter hinanden stævne på Herrens Mark, er der i gudstjenesten også indlagt en teltvandring, hvor man får mulighed for at gå om bord i Luther med alle sanser.

I de ti pavilliontelte på pladsen møder man de deltagende kirkers bud på, hvem Luther var, hvilken betydning han har i dag, og hvordan reformationen skal fortsættes ind i fremtiden.

Yderligere information: www.facebook.com/groups/290768270997886/