I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Nordisk Historikermøde om Reformationen

  • Dato: 15-08-2017 - 18-08-2017
  • Arrangør: Den Nordiske Historikerkomité og Historiestudiet ved Aalborg Universitet
  • Sted: Aalborg Kongres & Kultur Center
    Europa Plads 49000 Aalborg
  • Kontaktperson: Poul Duedahl
  • E-mail: duedahl@cgs.aau.dk

Den 15.-18. august 2017 afholdes Det 29. Nordisk Historikermøde i Aalborg Kongres & Kultur Center. Teamet er ”reformationer” og konferencen vil rumme sessioner, rundbordssamtaler og frie foredrag med en række af Nordens førende eksperter indenfor studiet af Reformationen og dens virkningshistorie. Da krav om reformer finder løbende sted, og de efterfølgende forandringsprocesser er klassiske studieobjekter for historikere, giver vi samtidig en bredere kreds af historikere mulighed for at forholde sig til jubilæet. I alt forventes 600 historikere fra universiteter i alle de fem nordiske lande at deltage som talere, og konferencen er åben for alle med interesse for Reformationen, reformer og historie i al almindelighed.

Hovedtalerne er professor David Armitage (Harvard University), professor Lyndal Roper (University of Oxford) og professor Sverker Sörlin (KTH, Stockholm) samt Islands nyvalgte præsident Guðni Th. Jóhannesson i samtale med fhv. chefredaktør Bo Lidegaard. Læs mere om konferencen her: www.nhm.aau.dk

Konferencen er åben for tilmelding via www.cgs.aau.dk/forskning/konferencer/nhm/tilmelding

Yderligere information: www.nhm.aau.dk

Nordisk Historikermøde om Reformationen