I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Munkesang og Luther lagkage i Højdevangskirken.

  • Dato: 29-10-2017 - 29-10-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 16:00
  • Arrangør: Menighedsråd og præster i Højdevansgkirken
  • Sted: Højdevangskirken
    Irlandsvej 452300 København S.
  • Kontaktperson: Jesper Yde
  • E-mail: jy@km.dk

Søndag den 29. oktober kl. 10 sætter Højdevangskirken alle sejl til, når begyndelsen på reformationen for 500 år siden markeres med en festgudstjeneste og efterfølgende middag. Vi skruer tiden tilbage til middelalderen og Martin Luthers egen tid med procession og røgelse og messedrenge samt gregoriansk sang og middelalderlatin og slutter med prædiken på modersmålet, nadver som efter reformationen og menighedssang på dansk.

I menighedshuset bagefter står den på smagsprøver fra middelalderen: sild og ærter, middelaldergryde, grisetæer og rødbeder, postejer og pølser serveret til en lind strøm af gammeldags stakitøl. Lektor Anders Holm kommer fra Københavns Universitet og fortæller om Grundtvigs syn på reformationen og det hele rundes af med urteudtræk (kaffe) og Luther lagkage.

P.S.: Der er ingen egentlig tilmelding til middagen, men hvis du vil være sikker på at kunne spise med, er det en god ide, at melde dig til i forvejen. Pris 20 kr. som kan indbetales på kordegnekontoret. Tlf. 32557788 

Yderligere information: tlf. 32340250