I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Mennesket i en affortryllet verden

  • Dato: 14-10-2017 - 14-10-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 14:30
  • Arrangør: Folke mødet
  • Sted: Vadehavscenteret
    Okholmvej 5, Vester Vedsted6760 Ribe
  • Kontaktperson: Sara M. Jensen
  • E-mail: smj@km.dk

I kølvandet på protestantismen følger sekulariseringen og med sekulariseringen tillige en rationalisering (”fornuftiggørelse”) af omverdenen. Værdier bliver et spørgsmål om fornuftige formål. Groft udtrykt: Et træ får først værdi, når det er skåret op i planker! Tilsvarende bliver mennesket selv et stadigt mere veltrimmet instrument for rationel værdiskabelse. Man har kaldt udviklingen for en ”affortryllelse” af verden. Men hvem har egentlig lyst til et affortryllet liv? ”Man har uden tvivl undervurderet menneskets følelsesmæssige behov for indlejring i en større, ”varm” vækstsammenhæng”, siger litteraturprofessor Marianne Stidsen. Kom og deltag i et seminar om det moderne livsvilkår. Foruden Marianne Stidsen er der foredrag ved kunsthistorikeren Hans Jørgen Frederiksen og forskeren, forfatteren og debattøren Michael Böss. Dr. phil. Hans Hauge indleder seminaret og er efter frokosten ordstyrer for en paneldebat, hvori også formanden for Nationalpark Vadehavet, professor Janne Liburd deltager.

Deltagelse koster 100 kr. I beløbet er inkluderet en let frokost samt entré til udstillingerne i det nye Vadehavscenter.