I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Med Fred og Fryd - Stemmer fra Reformationen

  • Dato: 04-11-2017 - 04-11-2017
  • Tidspunkt: 16:00 - 17:30
  • Arrangør: DR VokalEnsemblet
  • Sted: Sct. Mariæ Kirke
    Sct. Anna Gade 383000 Helsingør
  • Kontaktperson: Lea Strömgren
  • E-mail: leas@dr.dk

Da Martin Luther slog sine berømte teser op på døren af Wittenborg slotskirke 31. oktober 1517, satte han et åndeligt og kulturelt jordskælv i gang, som både påvirkede europæisk historie, politik og kunst – og i høj grad også musiklivet, både i og udenfor Danmark.

DR VokalEnsemblet og tidlig musik-specialisten Lionel Meunier får til denne koncert selskab af den prisvindende danske organist Philip Schmidt-Madsen. Sammen vil de åbne det musikalske skatkammer fra den danske reformations tidlige år og opføre sjældent hørte kor-perler af nogle af de vigtige komponister, som var med til at skabe fremtidens danske kirkemusik.

Koncerten præsenterer også kor- og orgelmusik af dansk barokmusiks godfather – og en af de vigtigste komponister i 1600-tallet – Dietrich Buxtehude, og afrundes med den store motet Jesu, meine Freude af den største, lutheranske komponist: J.S. Bach.

Yderligere information: drkoncerthuset.dk/event/kopi-med-fred-og-fryd-2/

Fotograf: Agnete Schlichtkrull