I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luthers Käthe

  • Dato: 20-04-2017 - 20-04-2017
  • Tidspunkt: 19:30 - 22:00
  • Arrangør: FOF Aalborg
  • Sted: Folkekirkens Hus
    Gammel Torv 49000 Aalborg
  • Kontaktperson: FOF Aalborg
  • E-mail: info@fof-aalborg.dk

Luthers Käthe - Et spil om Reformationen og om Martin Luther og hans hustru Katharina von Bora

V/ Merete Arnstrøm, skuespiller, cand. teol. og tidligere sognepræst

Med støtte fra ”Folkekirkens fællesfond” opføres der i Reformationsåret 2017 en kvindemonolog, der i dramatisk form lader Martin Luthers hustru Katharina von Bora fortælle om sit liv - om sit opbrud fra et nonnekloster til ægteskabet med Luther, om Reformationen og om livet i Wittenberg, hvor Martin Luther boede det meste af sit liv.

Det historiske forløb er ledetråden, hvorved der fortælles om den betydning, Luthers arbejde får for et menneske, der har været bundet af klosterregler, men som i mødet med Luther og hans medarbejdere modnes og styrkes til at leve i en omvæltningernes og usikkerhedens tid, hvor også livet sættes på spil. 

At se Reformationen og Martin Luther gennem en kvindes øjne er det bærende i monologen. Den lader også ane, hvilken vidtrækkende betydning Reformationen fik tværs over landegrænser, over århundreder og ind i vores tid.

Yderligere information: www.fof-aalborg.dk