I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luthers hr. Käthe samt religiøse billeder

  • Dato: 20-05-2017 - 11-06-2017
  • Tidspunkt: 13:00 - 16:00
  • Arrangør: Haderslev Kunstforening
  • Sted: kunsthuset Det gamle Havnekontor
    Jomfrustien 526100 Haderslev
  • Kontaktperson: Anni Rindum
  • E-mail: annirindum@gmail.com

Det er Lutherår, men Haderslev kunstforening har i samarbejde med 11 elever fra Oksbøl Friskole valgt Katharina von Bora som hovedfigur i sin udstilling, Desuden religiøse billeder af og kunst-værker af Bodil Kaalund, Walter Hobdank, Bent Ex-ner og Sonja Brandes udlånt fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Løgumkloster og Løgum-kloster Refugium. Samt Mogens Leander der forvand-ler den klassiske ikonkunst til et moderne form-sprog. Sofie Hansen traditionel ikonmaler. Der er faste regler for, hvordan motivet skal vises, fordi det er vigtigt, at de afbildede personer og hændelser skal være genkendelige. Gretel Bøhrnsen er kunsthåndværker og smykkesmed. I anledning af reformationsudstillingen besluttede Gretel Bøhrnsen, at hun ville "reformere" Lutherrosen, så den fik et moderne udtryk.

Udstillingen er støttet af Reformationsudvalget,Haderslev Kommune.

 

 

Yderligere information: Udstillingen kan ses LØRDAGE OG SØNDAGE samt Kristi Himmelfartdag og 2.pinsedag. Alle er velkomne. Der er fri entre.

Fotograf: Anni Rindum