I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luthers hr. Käthe samt religiøse billeder

  • Dato: 20-05-2017 - 11-06-2017
  • Tidspunkt: 13:00 - 16:00
  • Arrangør: Haderslev Kunstforening
  • Sted: kunsthuset Det gamle Havnekontor
    Jomfrustien 526100 Haderslev
  • Kontaktperson: Anni Rindum
  • E-mail: annirindum@gmail.com

Det er Lutherår, men Haderslev kunstforening har i samarbejde med 11 elever fra Oksbøl Friskole valgt Katharina von Bora som hovedfigur i vores udstilling, idet hun havde et bemærkelsesværdigt levned fra nonne til hustru. 9. klasse på Oksbøl Friskole har i dansk arbejdet både med Amalie Skram og Martin Luther og set TRIOfabulas fremragende forestilling om Katharina von Bora, så de var klædt godt på til billedkunstprojektet. Eleverne har arbejdet med skulptur inspireret af efterårets rullinger, hvor de fremstillede deres eget valg af en kraftfuld kvinde, de har lavet decoupager over Katharina, de har arbejdet med miniatureportrætter af andre betydningsfulde kvinder, og de har malet Lutherrosen og gennemgået dens farver og tolkninger

Mogens Leander specielt til lejligheden er udarbejdet en billedserie hvor Martin Luthers budskaber indgår i en dialog med teksterne - af en vor tids store poeter - Leonard Cohen. Mogens Leander forvandler den klassiske ikonkunst.

Kunstværker af Bodil Kaalund, Walter Hobdank, Bent Exner og Sonja Brandes udlånt fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Yderligere information: Udstillingen kan ses lørdage og søndage samt Kristi himmelfartsdag og 2.pinsedag. Gratis entre. Alle er velkomne

Udstillingen er støttet af Reformationsudvalget, Haderslev Kommune.

Fotograf: Anni Rindum