I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luther orgelfestival

  • Dato: 07-09-2017 - 28-09-2017
  • Tidspunkt: 19:30 - 21:30
  • Arrangør: Ordrup Kirke
  • Sted: Ordrup Kirke
    Henrik Hertz Vej 12920 Charlottenlund
  • Kontaktperson: Organist Dan Kær Nielsen
  • E-mail: ordrupsorganist@gmail.com

Den årlige orgelfestival i Ordrup Kirke vil i 2017 bestå af Luther-relateret musik.

Koncerterne 7. og 28. september bliver klassiske orgelkoncerter med reformationen som tema. Musik af bl.a. Bach, Bruhns, Reger og Grønbech.

Den 14. september er der kombineret koncert og foredrag ”Bach og Luther - musikken og ordet”
Med afsæt i Clavierübung, dritter Teil - J.S. Bachs gennemkomponering af Luthers salmer – opføres de ti koraler og sættes i kontekst med reformationstiden og Bachs levendegørelse af ordet gennem musikken. Organist Erik Kolind står for den musikalske fremførelse, og sognepræst og Bach-ekspert Peter Thyssen sætter musikken i perspektiv.

Den 21. september “Alternatim”
I flere århundreder efter Luther eksisterede en liturgisk praksis, der bestod i at lade salmerne fremføre vekselvis af to eller flere musikalske kræfter – menighedssang, flerstemmigt kor eller orgel. Denne såkaldte alternatim praksis er gået af brug i dag, men den vil blive genoplivet ved denne koncert, hvor der uropføres kor- og orgelsatser komponeret over forskellige Luther-salmer af Christian Præstholm.