I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luther ord og toner

  • Dato: 31-10-2017 - 31-10-2017
  • Tidspunkt: 17:30 - 19:00
  • Arrangør: Folkeuniversitetet, Ensemble Midtvest og Auktionshuset
  • Sted: Auktionshuset
    Mejlgade 458000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

Oplev Ensemble Midtvest til en forrygende middag og koncert i Auktionshuset, når Luthers salmer og koraler får nyt liv i frie improvisationer, mens hans berømte bordtaler genopstår med en skuespiller i rollen som slagfærdig vært. Undervejs serveres en lækker reformationsplatte, der tager udgangspunkt i råvarer og opskrifter fra Luthers tid. 

I den Lutherske spisestue sad hver aften 30-40 mennesker bænket til middag, en blanding af studenter, medarbejdere og andre lærde, og ved disse middage var det enten samtale eller blot tale fra Luthers side, noget som de studerende skrev ned. Luther var særdeles bramfri og talerne går fra det grove til det sjove, det iltre til det kærlige. Med skuespilleren som formidler af Luthers ord, får vi alle nuancer med!

Ensemble Midtvest har dyrket improvisationen i mange år og ved denne koncert bliver Luthers egne kompositioner bragt ind i nutiden, når ensemblet frit improviserer over dem med udgangspunkt i deres egen klassiske baggrund.

Yderligere information: OBS: Arrangementet kræver tilmelding:

 

reformation.fuau.dk/program/undervisning/luther-ord-og-toner-1721-478.aspx