I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luther Musik – en musikalsk billedfortælling

  • Dato: 26-10-2017 - 26-10-2017
  • Tidspunkt: 19:30 - 22:00
  • Arrangør: Bornholms Provsti
  • Sted: Skt. Nicolai Kirke
    Kirkepladsen 203700 Rønne
  • Kontaktperson: Johannes Gregers Jensen
  • E-mail: bornholms.provsti@km.dk

Bliv klogere på reformationshistorien og få svar på hvorfor den historie er så vigtig for os i dag, mens du hører en times musik arrangeret for trompet og orgel.

For at fejre reformationsåret indbyder Sankt Nicolai kirke til Luther-koncert. 

En koncert der med en visuel fortælling på storskærm går rundt om både mennesket Martin Luther, reformatoren og reformationen. Historien bliver fortalt med billeder, citater og film, mens man hører levende musik i kirken. Musikken der spilles, på forskellige trompeter og orgel, er helt fra renæssancen til nutidig musik komponeret af kendte komponister som Telemann, Bach, Mozart, Dvorák, Carl Nielsen og Bent Fabricius-Bjerre. 

”Næst efter Gud er musikken det, som mest fortjener at fejres” – Martin Luther

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen siden 1998, da de mødtes på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Siden har de spillet over 300 kirkekoncerter i Danmark og har optrådt i Europa, USA, Asien og Australien. 

Koncert ved Dorthe Zielke, trompet og Søren Johansen, orgel