I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luther Lagkage: Løgstrup og Luther

  • Dato: 28-10-2017 - 28-10-2017
  • Tidspunkt: 13:00 - 14:30
  • Arrangør: Folkeuniversitet i Aarhus
  • Sted: Aarhus Domkirke
    Store Torv8000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

I en lille by i udkants-Tyskland reformerede Martin Luther 1500-tallets teologi og etik. 450 år senere, gentog en ydmyg universitetsprofessor fra Hyldested Bakker øvelsen og gentænkte Luthers etik– med hjælp fra både Grundtvig og et opgør med Kierkegaard. Over kaffe og lagkage ser vi nærmere på de tanker, der kom ud af både Luthers og Aarhus-filosoffen K.E. Løgstrups oprør og opgør. Og debatterer, om Løgstrup i virkeligheden kan kaldes Danmarks Luther. Mød teologerne Ole Jensen og Svend Andersen i samtale med litteraten Hans Hauge.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke fokus på Reformationen som kulturhistorisk begivenhed gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation. Vi markerer 500 året ved at se nærmere på, hvad kirkeopgøret har betydet for vores liv i dag i alt fra familien, til staten, over økonomien og til kunsten.

Yderligere information: OBS: Arrangementet kræver tilmelding:

 

reformation.fuau.dk/program/undervisning/luther-lagkage-loegstrup-og-luther-1721-462.aspx