I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Luther - et fyraftensevent

  • Dato: 17-05-2017 - 17-05-2017
  • Tidspunkt: 17:00 - 20:00
  • Arrangør: Sydhavn Sogn
  • Sted: Frederiksholm Kirke
    Louis Pios Gade 82450 København SV
  • Kontaktperson: Stine Ovgaard
  • E-mail: soje@km.dk

Poetry Slam, øl, klatring og 20 døre. Hvordan hænger det lige sammen med Luther? Find ud af det og meget mere, når sognepræsterne Helene Ferslev og Heidi Røn Preem byder velkommen til et brag af et fyraftensevent, hvor vi puster liv i Luthers tanker og ideer. 

Kirkens klatrevæg er i dagens anledning blevet forvandlet til slotskirkedøren i Wittenberg, hvor Luther slog sine 95 teser mod afladshandlen op. Frederiksholm Kirke har slået Luthers teser op på klatrevæggen, så alle kan klatre efter dem. Kirken spørger, hvordan vi kan bruge 500 år gamle teser, og stiller derfor 20 døre til rådighed for nye ideer til teser anno 2017. Derudover vil det unge talent Isabel Rouw – tidligere deltager ved Århus- og Københavnsmesterskaberne i poetry slam – forsøge det umulige: At poetry slamme sig igennem Luthers teser anno 1517 samt de nye teser anno 2017. I løbet af aftenen vil der blive serveret (gratis) Luther-gryde, som kan nydes sammen med en kold reformationsøl, specialbrygget af Viborg Bryghus. Sidst, men ikke mindst, afsluttes dagen med en meditativ afslutning til lutherske toner i kirken.

Fotograf: Thomas Heie Nielsen