I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Lucas Cranach: Reformationens visuelle designer og PR-mand

  • Dato: 01-06-2017 - 01-06-2017
  • Tidspunkt: 18:00 - 21:00
  • Arrangør: Anna Kirke
  • Sted: Anna Kirke
    Bjelkes Allé 19-212200 København N
  • Kontaktperson: Louise Jensen
  • E-mail: annakirke2200@gmail.com

Vi spiser sammen og hører herefter foredraget:

Lucas Cranach: Reformationens visuelle designer og PR-mand

FOREDRAG VED MICHAEL RØNNE RASMUSSEN, SOGNEPRÆST

Martin Luther var den, der (gen)opdagede kristendommens frisættende kraft, men var disse tanker forblevet i hans hoved eller kun blevet prædiket i Wittenberg, ville reformationen aldrig være nået op til os i Danmark. Nye tanker skal nemlig ikke blot tænkes, de skal også deles og formidles.

En af hovedpersonerne bag reformationens kommunikation og formidling, ikke bare til konger og fyrster, men også blandt ganske almindelige mennesker, var maleren, grafikkeren og bogtrykkeren Lucas Cranach den ældre (1472 – 1553). Han var ikke blot samtidig med Luther i Wittenberg, men også en personlig ven, der indgik i et tæt samarbejde med Luther om formidlingen af det evangeliske budskab både i tekst og billeder. Dette sker ikke mindst i forbindelse illustrationen af Luthers tyske Bibel fra 1534 og den berømte reformationsaltertavle i Wittenbergs sognekirke.

Arrangementet er gratis og uden tilmelding.