I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Katharina Luther munkens brud - en teaterforestilling for voksne

  • Dato: 29-09-2017 - 29-09-2017
  • Tidspunkt: 17:00 - 19:00
  • Arrangør: Rørby, Værslev og Lille Fuglede menighedsråd
  • Sted: Rørby kirke
    Møllevangen 1B4400 Kalundborg
  • Kontaktperson: Peter Michaelsen
  • E-mail: pmi@km.dk

I forestillingen møder vi Luthers kone, Katharina, netop som Luther er død, og hun kommer ind i slotskirken i Wittenberg. Luther har via testamente sikret, at deres fire børn kan blive sammen med deres mor – men lovgivningen vil ikke anerkende, at en enke beholder sine børn. Forestillingen bliver hendes forsvarstale overfor publikum, hvor hun fortæller sin livshistorie.

Vi er med hende, da hun som 4-årig mister sin mor og bliver sat i kloster af faren. Vi er med hende i klosteret, hvor hun vokser op i tavshed og som det eneste barn. Vi følger hende som novice og da hun afgiver sit nonneløfte som 16-årig. Videre, da hun i al hemmelighed læser i en bog skrevet af den munk som hele verden hvisker om. Hvad skriver Luther, som får hende til at overtale otte andre nonner til at flygte fra klosteret en påskemorgen? Hvordan bliver hun som bortløben nonne til Luthers kone? Og hvordan er det at være gift med den store reformator?

Forestillingen viser reformationens konsekvenser for en konkret kvindes liv – samtidig hører vi om Luthers reformerende tanker og handlekraft.