I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Jeg bliver din død, pave!

  • Dato: 03-11-2017 - 17-01-2018
  • Arrangør: Det Kgl. Bibliotek
  • Sted: Det Kgl. Bibliotek
    Søren Kierkegaards plads 11221 København K
  • Kontaktperson: Christina Back
  • E-mail: chrb@kb.dk

I 1517 igangsatte den tyske munk Martin Luther reformationen med offentliggørelsen af sine 95 teser, som i sidste ende dannede grundlaget for den protestantiske kirke, vi kender i dag.

Luthers reformation blev hurtigt indført i Danmark, og både her og i andre lande ændrede reformationen på magtforholdet mellem stat og kirke og førte til fornyelse af undervisningen i skolerne og på universiteterne – men det var langt fra uden kamp. I årene omkring reformationen brød borgerkrige ud i flere lande og Europa blev splittet. 

Udstillingen stiller skarpt på Luthers reformation, dens betydning og de stridigheder, den affødte. Samtidig trækker udstillingen spor op til vores nutid og til de samfundsstrukturer, vi har den dag i dag.

I udstillingen får publikum en enestående mulighed for at se flere af Det Kgl. Biblioteks skatte knyttet til reformationen - heriblandt en af de første udgaver af Luthers 95 teser fra 1517, Luthers bibeloversættelse, den første danske trykte bibel samt den kontroversielle afbildning af paven som Antikrist.

Gratis entré.

Yderligere information: Der er mulighed for undervisningsforløb i forbindelse med udstillingen. Se mere på vores hjemmeside. www.kb.dk/da/dia/undervisning/ekspert_3.html