I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Hvorfor taler vi dansk

  • Dato: 20-04-2017 - 20-04-2017
  • Tidspunkt: 19:00 - 21:00
  • Arrangør: Grundtvigs Kirke/Palle Kongsgaard
  • Sted: Grundtvigs Kirke
    På Bjerget 14B2400 København NV
  • Kontaktperson: Palle Kongsgaard
  • E-mail: ppk@km.dk

”Hvorfor taler vi dansk”

Et kernepunkt i Luthers reform var opgøret med kirkens brug af det latinske sprog, der gjorde kristendommen til et uforståeligt hokus pokus for almindelige mennesker. Luther oversatte Biblen og gudstjenestens liturgi til tysk, og han skrev salmer og katekismus på tysk.

Ved reformationens indførelse i Danmark var en oversættelse af Bibelen til dansk et af de første tiltag. I forening med den nye bogtrykkerkunst var reformationen med til at skabe et skriftligt dansk og til at forme den identitet, vi har i sproget. Hvilket Grundtvig senere videreførte.

Den problematik diskuterer vi denne gang i Teologisk Værksted på grundlag af Marita Akhøj Nielsens bog ”Hvorfor taler vi dansk? – om reformationen og sproget” i forlaget Eksistensen lille serie (pris 49kr – kan downloades fra www.eksistensen.dk).

Alle er velkomne. Nærmere hos Palle Kongsgaard.

I Det teologiske Værksted er der mulighed for at dele viden og kritisk fordybe sig i religiøse og eksistentielle spørgsmål.

I reformationsåret diskuterer vi Luthers betydning for det moderne samfund.