I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Hvorfor skrev Luther salmer - og hvad skal vi med dem i dag

  • Dato: 27-04-2017 - 27-04-2017
  • Tidspunkt: 19:30 - 22:00
  • Arrangør: Bornholms Provsti
  • Sted: Aa Kirke
    Storegade 23730 Aakirkeby
  • Kontaktperson: Johannes Gregers Jensen
  • E-mail: bornholms.provsti@km.dk

I salmebogens forfatterregister står der kort og godt om Martin Luther (1483-1546): ”Professor i teologi i Wittenberg, kirkens reformator” – for det er sådan, de fleste kender ham. Hovedkraften bag en ny, kritisk gennemtænkning af kristendommen med den konsekvens, at kirken måtte forandres. Men det er i nogen grad overset, at Martin Luther, som en del af reformationen genskabte menighedssangen i kirken – blandt andet gennem de salmer, han selv skrev med et ganske bestemt sigte: at indsynge den nye evangeliske kristendom. Luthers salmer er fortsat i brug – 21 af Salmebogens salmer står i hans navn – og Luthers salmer er måske den mest levende del af reformationen, vi har. Ikke mindst derfor er de værd at synge og fordybe sig i.

Foredraget vil præsentere Luther som salmedigter, salmesangens funktion i den lutherske kirke og forme sig som en (gen)opdagelsesrejse ind i centrum af den evangeliske salme. 

Foredrag ved Jørgen Kjærgaard, Adjungeret professor, stiftskonsulent og lektor ved Vestervig Kirkemusikskole

Fotograf: Jørgen Kjærgaard