I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Højskoledag: Bogen og Reformationen

  • Dato: 28-10-2017 - 28-10-2017
  • Tidspunkt: 10:15 - 15:30
  • Arrangør: Folkeuniversitet i Aarhus
  • Sted: Vor Frue Kirke
    Vestergade 218000 Aarhus
  • Kontaktperson: Anne Engedal
  • E-mail: aen@fuau.dk

Ville Luther have været med på Bogforum? Det er svært at spå om, hvad han ville have syntes om moderne læse-kultur. Men med de mange nye udgivelser, bogmarkedet i år har tilegnet ham, er forbindelsen mellem Luther og bogsalg til at tage og føle på. 

Inden frokost dykker sognepræst ved Vor Frue Kirke, Anders Thyrring Andersen, ned i Jakob Knudsens Lutherroman ’Angst-Mod’. Efter frokost tager dr. phil. i nordisk filologi, Marita Akhøj Nielsen, os med til renæssancens store sprogkamp mellem dansk og plattysk. Til sidst slutter vi af med at lytte til, hvordan en bog lyder – med en musikalsk opførsel af Petr Ebens Gutenberg Toccata.

Program:

10.15: Rundstykker og kaffe

10.45: Den litterærere oplevelse: Jakob Knudsens Lutherroman Angst-Mod. Anders Thyrring Andersen, sognepræst og mag.art. i litteraturhistorie, Vor Frue Kirke

12.30: Frokost 

14.00: Den bogstavelige bog: Reformationen og sproget. Marita Akhøj Nielsen, dr.Phil. i nordisk filologi, Dansk Sprog- og Litteraturselskab

15.00: Musikalsk indslag. Gutenberg Toccata af Petr Eben for orgel og trompet ved organist Poul S. Jacobsen

Yderligere information: OBS: Arrangementet kræver tilmelding:

 

reformation.fuau.dk/program/undervisning/hoejskoledag-bogen-og-reformationen-1721-430.aspx