I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Folkemøde Reformation – Haderslev-mødet

  • Dato: 02-06-2017 - 02-06-2017
  • Tidspunkt: 11:00 - 22:30
  • Arrangør: Haderslev Stift
  • Sted: Gravene, Domkirken og Domkirkepladsen
    Domkirkepladsen26100 Haderslev

Uden Reformationen ville meget i Danmark være helt anderledes. Folkemøde Reformation sætter fredag den 2. juni Reformationen i nutidigt perspektiv med et program, der i bedste folkemøde-stil er så stort, at ingen kan nå alt. 

Sigurd Barrett åbner dagen sammen med flere hundrede skoleelever i det store folkemøde-telt midt i byen.
Fra kl. 11 udvides antallet af scener til tre: Domkirken, Domkirkepladsen og teltet. Programmet spænder fra bibelvandring og salmeworkshop over paneldebat og interview på scenen til samtalesofaer og en disputation over teser, som nutidens unge formulerer dem.
Om aftenen: Stort musikprogram i teltet.

Flere gange i løbet af dagen trækker nogle af landets stærkeste teologiske profiler trådene fra Luther til i dag. Lyt bl.a. til Martin Schwarz Lausten, Peter Lodberg og N.H. Gregersen. Mød Bertel Haarder og Mette Bock, og hør Özlem Cekic diskutere jødehad og tyrkerfrygt i fortid og nutid med Georg Metz. Mød også en række af de salmedigtere, der har bidraget til den nye Kirkesangbogen, og lyt til Anne Linnet, færøske Teitur, aktuelle Jonas Breum og Jonas H. Petersen fra Hymns from Nineveh, første gang de synger deres bidrag, efter at de er udkommet med deres nye salmer i Kirkesangbogen. Desuden koncert ved Haderslev Drengekor, Slesvigske Musikkorps og lokale kirkekor.

Gratis kaffe og Luther-lagkage om eftermiddagen, salg af Luther-gryde til aften, og salg af Luther-merchandise fra Den gamle Latinskole.

Velkommen til en festlig og folkelig dag i Haderslev. Alle programpunkter er gratis fra kl. 11, til folkemødet slutter med musik kl. 22.30. Se det fulde program på Haderslev Stifts hjemmeside.<u5:p></u5:p>

Folkemøde Reformation – Haderslev-mødet