I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Gudstjeneste på Thybomål

  • Dato: 20-09-2017 - 20-09-2017
  • Tidspunkt: 17:00 - 18:00
  • Arrangør: Hillerslev-Kåstrup sognes menighedsråd
  • Sted: Hillerslev Kirke
    Hillerslev Kær Vej 1, Hillerslev7700 Thisted
  • Kontaktperson: Benne Holwerda
  • E-mail: betho@km.dk

I Hillerslev-Kåstrup, Thisted provsti har vi valgt at markere Reformationsjubilæet ved at tage udgangspunkt i Luthers tanker om, at evangeliet skal lyde på modersmålet.

I samarbejde med Foreningen Thybomål arrangeres således Danmarks første gudstjeneste på Thybo-mål. Prædikant til denne fyraftensgudstjeneste er Ruth Østergaard Poulsen, sygehuspræst i Aalborg, født og opvokset i Thy.

Christian Bo Hansen, (formand for foreningen Thybomål), og Torben Arboe, (næstformand og lektor ved Aarhus universitet /Jysk Dialektforskning), har oversat læsningerne til gudstjenesten samt Luthers salme "Vor Gud han er så fast en borg" (DDS 336), så den kan synges på thybomål.

Til gudstjenesten medvirker Hillerslev kirkes kor under ledelse af organist Jytte Brønnum Kristensen.

Alle interesserede er velkomne!

Forud for gudstjenesten holder Foreningen Thybomål et orienteringsmøde i konfirmandstuen, Skovstedvej 4 i Hillerslev kl.16.30, hvor Christian Bo Hansen og Torben Arboe vil fortælle om oversættelsesarbejdet i forbindelse med gudstjenesten.

Læs mere på www.hillerslev-kåstrup-sennels.dk