I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

FOREDRAG: LUTHER I DET 20. ÅRHUNDREDES DANSKE KIRKE OG KULTUR

  • Dato: 09-11-2017 - 09-11-2017
  • Tidspunkt: 14:30 - 14:30
  • Arrangør: Trinitatis og Vor Frue Kirker
  • Sted: Trinitatis Sognehus
    Pilestræde 671112 København K
  • Kontaktperson: Louise Skovbæch Korsholm
  • E-mail: ls@rundetaarn.dk

"Protestantisk kultur? Luther i det 20. århundredes danske kirke og kultur".

Ved Niels Henrik Gregersen.

Luther har været et ikon som kun få andre. De fleste kender hans grove ansigt og kropslige statur fra utallige billeder, stik, buster og mønter. Men Luther har i den grad delt vandene. Han er blevet set som det anfægtede menneske og som en brovtende mandsperson. Som den milde kirkelærer og som kætter. Som menighedens befrier fra pavens åg og som den, der selv satte et nyt kirkeregimente i værk. Som talsmand for menigmand og som den, der allierede sig med fyrstemagten. Som modernitetens herold og som et bagstræberisk middelaldermenneske. 

Foredraget vil tegne et billede af Luthers og reformationens rolle i det 20. århundredes kultur. Lever vi i en protestantisk kultur? Og hvordan skal vi selv forholde os til ham? 

Foredragsholderen er professor i samtidsteologi på KU og hjælpepræst ved Trinitatis Kirke. Sammen med Carsten Bach-Nielsen udgiver af tre binds-værket ”Reformationen i dansk kirke og kultur 1517-2017” (Syddansk Universitetsforlag).

Fri entré.