I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Efterskolefestival 2017: Individ og fællesskab – Fra Luther til 2017

  • Dato: 10-04-2017 - 12-04-2017
  • Arrangør: KFUM og KFUK i Danmark
  • Sted: Horsens Byskole
    Fussingsvej 68700 Horsens
  • Kontaktperson: Peter Sørensen
  • E-mail: ps@kfum-kfuk.dk

Luthers tanker skabte grundlaget for forhold mellem ”individ og fællesskab”, som vi kender i dag, og som har formet det danske samfund i de sidste århundreder. Under denne overskrift kommer eleverne til at arbejde med temaer som ”frelse”, ”autoriteter” og ”demokrati, samfund og personligt ansvar”. 

Unge lever i dag en individualistisk tidsalder, men de skal også begå sig som en del af det store fællesskab. Luthers betydning for det moderne samfund, individets rolle og det demokratiske fællesskab, er derfor en vigtig viden for unge at erhverve til at forstå, navigere og tage del i samfundet fremadrettet.

Efterskolefestivalen er tilrettelagt som en undervisningsfestival for efterskoleelever i 8.-10. klasse. Der udbydes en række undervisningsspor indenfor f.eks. teologi, etik, samfund, kunst og musik. På undervisningssporene kobles forskellige fagligheder med det reformationens temaer.

Resultaterne og produkterne fra undervisningen samles og perspektiveres på en række fællessamlinger, hvor alle elever deltager.

Derudover er der gudstjeneste og morgensang, koncerter og underholdning.

Yderligere information: Bemærk: Kun elever fra de tilmeldte efterskoler kan deltage i arrangementet.