I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Copenhagen Renaissance Music Festival 2017 - CAPELLA HAFNIENSIS

  • Dato: 03-10-2017 - 03-10-2017
  • Tidspunkt: 20:00 - 21:30
  • Arrangør: Copenhagen Renaissance Music Festival
  • Sted: Sankt Ansgars Kirke
    Bredgade 641260 København K
  • Kontaktperson: Björn Ross
  • E-mail: bjornross@gmail.com

Vokalensemblet Capella Hafniensis blev grundlagt i marts 1990 på initiativ af musikforskeren og kirkemusikeren Ole Kongsted. Capella Hafniensis er det mest specialiserede ensemble inden for ældre musik i Nordeuropa og den eneste professionelt arbejdende vokalgruppe i Danmark, der udelukkende arbejder med Renaissancemusik. Det har en grundstamme på 7 sangere, der kan udvides efter behov.

Ensemblet har i højere grad end nogen anden gruppe i Nordeuropa stået for de seneste års repertoiremæssige fornyelse af Renaissancemusikken på vore breddegrader; det unikke repertoire – der er sammensat på baggrund af den nyeste forskning vedrørende nordeuropæisk musikhistorie i 1500-tallet – består for størstedelen af kirke- og hofmusik fra Danmark og Østersø-området ca. 1515 til ca. 1620.

Ensemblet har udgivet cd’erne Kronborg Motets og Musica Nuptialis, hvor en stor del af værkerne fra ’Flensborg-fundet’ – et af den nyeste tids væsentligste fund til ældre europæisk musikhistorie – er indspillet.

Introduktion ved Ole Kongsted kl 19.30.

Yderligere information: Copenhagen Renaissance Music Festival 2017 støttes af Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen Fonden, Prins Nikolai og Felix Fonden, Knud Højgaards Fond, Toyota Fonden, Augustinus Fonden, Oticon Fonden.